Urbexology

Како остати безбедан док истражујете напуштене зграде

Приступите интерактивној урбек мапи! 🌎

Како да останете безбедни док истражујете напуштене зграде

Урбано истраживање или скраћено “урбек” је узбудљива и узбудљива забава истраживања напуштених зграда, фабрика и других заборављених места. Међутим, може бити и опасно ако не предузмете неопходне мере предострожности. Ево неколико савета који ће вам помоћи да останете безбедни када истражујете напуштене зграде:

1. Носите одговарајућу одећу и опрему

Када истражујете напуштене зграде, важно је да се обучете на одговарајући начин. Носите удобне, чврсте ципеле са добром вучом, јер можете наићи на неравне површине, оштре предмете или крхотине. Дуге панталоне и дуги рукави могу помоћи у заштити ваше коже од огреботина и посекотина, а рукавице могу бити корисне за руковање предметима и заштиту руку.

Такође можете размотрити ношење респиратора или маске за лице да бисте се заштитили од прашине, буђи и других честица у ваздуху, посебно ако имате респираторне проблеме.

2. Поведи другара

Само истраживање напуштених зграда може бити опасно, па је најбоље да са собом поведете пријатеља. Не само да вам могу помоћи ако сте повређени или заглављени, већ могу и да пазе на потенцијалне опасности или опасности.

3. Урадите своје истраживање

Пре него што истражите напуштену зграду, урадите нека истраживања да бисте сазнали више о њеној историји и потенцијалним опасностима. Пронађите информације о стању зграде, да ли је структурално здрава и да ли садржи опасне материјале као што су азбест или олово.

Можда ћете желети да потражите било какве знаке недавне активности, као што су разбијени прозори или нови графити, што би могло да укаже на то да зграда није потпуно напуштена.

4. Будите свесни свог окружења

Када истражујете напуштену зграду, важно је да будете свесни свог окружења и да будете упозорени на потенцијалне опасности. Пазите на корак и чувајте се нестабилних површина, као што су трули подови или степенице.

Такође треба да пазите на знакове дивљих животиња, као што су глодари или птице, које су се можда населиле у згради.

5. Поштујте имовину

Иако је зграда напуштена, она остаје приватно власништво и морате је поштовати као такву. Избегавајте да оштетите или вандализирате имовину и не узимајте ништа што вам не припада.

Ако наиђете на друге урбане истраживаче, будите учтиви и љубазни и не откривајте локацију зграде никоме ко би је могао користити за илегалне или опасне активности.

Пратећи ове савете, можете имати забавно и узбудљиво искуство урбек-а, док сте безбедни и минимизирате свој утицај на животну средину.