Urbexology

Tamsioji miesto tyrinėjimo pusė: likimas saugus apleistose vietose

Pasiekite interaktyvų urbex žemėlapį! 🌎

Tamsioji miesto tyrinėjimo pusė: būkite saugūs apleistose vietose

Urban Exploration, arba urbex, yra apleistų ar paslėptų vietų miesto vietovėse tyrinėjimas. Tai gali būti įdomi ir naudinga veikla, tačiau ji taip pat susijusi su nemaža rizikos dalimi. Šiame straipsnyje išnagrinėsime tamsiąją urbex pusę ir pateiksime keletą patarimų, kaip išlikti saugiems tyrinėjant apleistas vietas.

Urbex rizika

Yra daug pavojų, susijusių su urbex. Akivaizdžiausias yra sužalojimo pavojus. Apleisti pastatai ir kitos konstrukcijos gali būti pavojingos vietos, kuriose gali kilti tokių pavojų, kaip nestabilios grindys, aštrūs daiktai ir atviri kabeliai. Svarbu dėvėti tinkamus drabužius ir avalynę bei visada žinoti apie savo aplinką.

Kita urbex rizika yra teisinių problemų rizika. Daugumoje vietų įžengimas yra neteisėtas, o jei būsite sučiupti be leidimo tyrinėjant apleistą pastatą ar kitą vietą, jums gali grėsti baudos ar net baudžiamieji kaltinimai. Prieš tyrinėjant svarbu sužinoti apie įstatymus jūsų vietovėje ir gauti savininkų leidimą.

Galiausiai, urbex taip pat gali pakenkti jūsų psichinei sveikatai. Apleistų vietų tyrinėjimas gali būti įdomus, tačiau taip pat gali būti vienišas ir izoliuotas. Svarbu turėti pagalbos sistemą ir, kai reikia, daryti pertraukas tyrinėjant.

Patarimai, kaip išlikti saugūs

Nepaisant rizikos, urbex gali būti saugi ir naudinga veikla, jei imsitės būtinų atsargumo priemonių. Štai keletas patarimų, kaip išlikti saugiems tyrinėjant apleistas vietas:

  • Atlikite tyrimą. Prieš tyrinėdami apleistą vietą, išsiaiškinkite galimus pavojus ir jūsų vietovėje galiojančius įstatymus, susijusius su įsilaužimu. Taip pat turėtumėte ištirti vietos istoriją ir galimus pavojus aplinkai.

  • Dėvėkite tinkamus drabužius ir avalynę. Turėtumėte dėvėti ilgas kelnes, marškinius ilgomis rankovėmis ir uždarus batus ar batus, turinčius gerą sukibimą. Taip pat pravartu pasiimti pirmosios pagalbos vaistinėlę traumos atveju.

  • Atsinešk žibintuvėlį. Apleisti pastatai gali būti tamsūs, todėl svarbu atsinešti žibintuvėlį ar priekinį žibintą, kad apšviestumėte savo kelią. Įsitikinkite, kad turite atsarginių baterijų arba atsarginį šviesos šaltinį, jei jūsų žibintuvėlis užges.

  • Tyrinėkite su draugu. Visada saugiau tyrinėti apleistas vietas su draugu ar draugų grupe. Jie ne tik gali padėti susižalojus ar susirgus kitai nelaimei, bet ir suteikti moralinę paramą bei padaryti patirtį malonesnę.

– Gerbkite nuosavybę. Tyrinėjant apleistas vietas, svarbu gerbti turtą ir ją supančią aplinką. Negadinti ir neniokoti turto, netrikdyti laukinės gamtos ar natūralių buveinių.

  • Turėkite pasitraukimo planą. Prieš įeidami į apleistą pastatą ar kitą vietą, įsitikinkite, kad turite avarinio išėjimo planą. Žinokite, kaip patekti į vietą ir iš jos išeiti, ir turėkite atsarginį planą, jei jūsų išėjimas būtų užblokuotas.

Išvada

Urbex gali būti įdomi ir naudinga veikla, tačiau svarbu žinoti apie riziką ir imtis atsargumo priemonių, kad išliktumėte saugūs. Atlikdami tyrimus, dėvėdami tinkamus drabužius ir batus, atsinešdami žibintuvėlį, tyrinėdami su draugu, gerbdami turtą ir turėdami išėjimo planą, galėsite mėgautis urbex jauduliu ir sumažindami riziką.