Urbexology

Kaip išlikti saugiems tyrinėjant apleistus pastatus

Pasiekite interaktyvų urbex žemėlapį! 🌎

Kaip išlikti saugiems tyrinėjant apleistus pastatus

Miesto tyrinėjimai arba trumpiau “urbex” yra jaudinanti ir jaudinanti pramoga tyrinėjant apleistus pastatus, gamyklas ir kitas pamirštas vietas. Tačiau tai taip pat gali būti pavojinga, jei nesiimsite būtinų atsargumo priemonių. Štai keli patarimai, padėsiantys išlikti saugūs tyrinėjant apleistus pastatus:

1. Dėvėkite tinkamus drabužius ir įrangą

Apžiūrint apleistus pastatus, svarbu tinkamai apsirengti. Dėvėkite patogius, tvirtus batus su geru sukibimu, nes galite susidurti su nelygiais paviršiais, aštriais daiktais ar šiukšlėmis. Ilgos kelnės ir ilgos rankovės gali padėti apsaugoti odą nuo įbrėžimų ir įpjovimų, o pirštinės gali būti naudingos tvarkant daiktus ir apsaugant rankas.

Taip pat galite apsvarstyti galimybę dėvėti respiratorių arba veido kaukę, kad apsisaugotumėte nuo dulkių, pelėsio ir kitų ore esančių dalelių, ypač jei turite kvėpavimo problemų.

2. Atsivesk bičiulį

Tyrinėti apleistus pastatus vienam gali būti pavojinga, todėl geriausia atsinešti draugą. Jie ne tik gali padėti susižeidus ar įstrigę, bet ir stebėti galimus pavojus ar pavojus.

3. Atlikite tyrimą

Prieš tyrinėdami apleistą pastatą, atlikite kai kuriuos tyrimus, kad sužinotumėte daugiau apie jo istoriją ir galimus pavojus. Raskite informaciją apie pastato būklę, ar jis struktūriškai tvirtas ir ar jame nėra pavojingų medžiagų, tokių kaip asbestas ar švinas.

Taip pat galite ieškoti bet kokių pastarojo meto veiklos požymių, pvz., išdaužytų langų ar šviežių grafičių, kurie gali reikšti, kad pastatas nėra visiškai apleistas.

4. Žinokite apie savo aplinką

Tyrinėjant apleistą pastatą, svarbu žinoti aplinką ir būti budriems dėl galimų pavojų. Stebėkite savo žingsnį ir saugokitės nestabilių paviršių, tokių kaip pūvančios grindys ar laiptai.

Taip pat turėtumėte stebėti laukinių gyvūnų, tokių kaip graužikai ar paukščiai, kurie galėjo apsigyventi pastate, požymių.

5. Gerbkite nuosavybę

Nors pastatas yra apleistas, jis išlieka privačia nuosavybe ir jūs turite jį gerbti. Stenkitės negadinti ar negadinti turto ir nesiimkite nieko, kas jums nepriklauso.

Jei susidursite su kitais miesto tyrinėtojais, būkite pagarbūs ir mandagūs ir neatskleiskite pastato vietos niekam, kas galėtų jį naudoti neteisėtai ar pavojingai veiklai.

Vadovaudamiesi šiais patarimais galėsite smagiai ir įdomiai mėgautis urbex patirtimi, išlikdami saugūs ir sumažindami poveikį aplinkai.