Urbexology

Apleistų vietų Prancūzijoje tyrinėjimo teisėtumas


Kategorijos: Žymos:

Pasiekite interaktyvų urbex žemėlapį! 🌎

Apleistų vietų tyrinėjimo Prancūzijoje teisėtumas

Jei esate urbex entuziastas, Prancūzija yra apleistų vietų aukso kasykla, kuri laukia, kol bus ištirta. Nuo apleistų dvarų ir gamyklų iki požeminių tunelių ir katakombų čia netrūksta įdomių vietų, kurias galima atrasti. Tačiau prieš pradėdami krautis lagaminus ir tyrinėti, svarbu žinoti su urbex Prancūzijoje susijusius įstatymus.

Įstatymas Prancūzijoje

Prancūzijoje urbex techniškai nėra nelegalus. Tačiau tai nereiškia, kad tai visiškai teisėta. Pagal Prancūzijos įstatymus urbexeriams gali būti pateikti kaltinimai už įsilaužimą, vandalizmą ir vagystes, be kita ko. Kai kuriais atvejais urbexeriai netgi buvo apkaltinti keliantys pavojų savo ir kitų gyvybei.

Sankcijos

Jei Prancūzijoje užklups urbeksas, gresia didelės bausmės. Priklausomai nuo nusikaltimo sunkumo, jums gali būti skirta kelių tūkstančių eurų bauda ir net kalėjimas. Be to, jums gali būti uždrausta lankytis tam tikrose vietose ir gali būti pareikalauta atlyginti jūsų padarytą žalą.

Svarbiausia saugumas

Be teisinės rizikos, urbexing taip pat gali būti pavojingas. Apleisti pastatai ir statiniai gali būti struktūriškai netvarkingi, juose gali kilti pavojingų medžiagų ar kitų pavojų saugai. Visada pirmenybę teikite saugai tyrinėdami apleistas vietas ir būtinai su savimi turėkite tinkamą saugos įrangą ir įrangą.

Patarimai Urbexing Prancūzijoje

Jei planuojate tyrinėti apleistas vietas Prancūzijoje, atminkite kelis patarimus:

  • Visada gaukite leidimą prieš įeidami į apleistą nuosavybę, net jei ji atrodo apleista.
  • Venkite urbekso vieni ir visada praneškite kam nors, kur vykstate ir kada planuojate grįžti.
  • Gerbkite tyrinėjamą turtą ir nieko nesiimkite su savimi ir jokiu būdu negadinkite svetainės.
  • Visada žinokite aplinką ir būkite pasirengę netikėtiems pavojams.
  • Jei nesate tikri dėl urbexing tam tikroje vietoje teisėtumo, geriausia klysti ir neįeiti.

Išvada

Urbex Prancūzijoje gali būti įdomi ir naudinga patirtis, tačiau svarbu suprasti su tuo susijusią teisinę riziką. Visada teikite pirmenybę saugumui ir gerbkite tyrinėtas savybes, todėl galėsite mėgautis viskuo, ką gali pasiūlyti Prancūzijos urbex scena.