Urbexology

Как да сме в безопасност, докато изследваме изоставени сгради

Достъп до интерактивната карта на urbex! 🌎

Как да сте в безопасност, докато изследвате изоставени сгради

Градското изследване или накратко “урбекс” е вълнуващо и вълнуващо хоби, което включва изследване на изоставени сгради, фабрики и други забравени места. Въпреки това може да бъде и опасно, ако не вземете необходимите предпазни мерки. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да останете в безопасност, докато разглеждате изоставени сгради:

1. Носете правилното облекло и екипировка

Когато разглеждате изоставени сгради, е важно да сте облечени подходящо. Носете удобни, здрави обувки с добро сцепление, тъй като може да срещнете неравни повърхности, остри предмети или отломки. Дългите панталони и ръкави могат да предпазят кожата ви от ожулвания и порязвания, а ръкавиците могат да бъдат полезни за боравене с предмети и защита на ръцете ви.

Може също да обмислите носенето на респиратор или маска за лице, за да се предпазите от прах, мухъл и други частици във въздуха, особено ако имате респираторни проблеми.

2. Доведете приятел

Проучването на изоставени сгради сами може да бъде опасно, така че е най-добре да вземете приятел със себе си. Те не само могат да ви помогнат, ако се нараните или заседнете, но също така могат да следят за потенциални опасности или опасности.

3. Направете вашето проучване

Преди да проучите изоставена сграда, направете проучване, за да научите повече за нейната история и всички потенциални опасности. Потърсете информация за състоянието на сградата, дали е структурно здрава и дали съдържа опасни материали като азбест или олово.

Може също да искате да потърсите признаци на скорошна дейност, като счупени прозорци или свежи графити, които биха могли да показват, че сградата не е напълно изоставена.

4. Бъдете внимателни към заобикалящата ви среда

Когато изследвате изоставена сграда, важно е да сте наясно със заобикалящата ви среда и да сте нащрек за потенциални опасности. Внимавайте и внимавайте с нестабилни повърхности, като гниещи подове или стълбища.

Трябва също така да следите за признаци на диви животни, като гризачи или птици, които може да са се заселили в сградата.

5. Уважавайте собствеността

Въпреки че сградата може да е изоставена, тя все още е частна собственост и трябва да я уважавате като такава. Избягвайте да повреждате или вандализирате собствеността и не вземайте нищо, което не ви принадлежи.

Ако срещнете други градски изследователи, бъдете уважителни и учтиви и не разкривайте местоположението на сградата на никого, който може да я използва за незаконни или опасни дейности.

Като следвате тези съвети, можете да имате забавно и вълнуващо Urbex изживяване, като същевременно сте в безопасност и минимизирате въздействието си върху околната среда.