Urbexology

Законността на изследването на изоставени места във Франция


Категории: Етикети:

Достъп до интерактивната карта на urbex! 🌎

Законността на изследването на изоставени места във Франция

Ако сте ентусиаст на urbex, Франция е златна мина от изоставени места, които чакат да бъдат изследвани. От изоставени имения и фабрики до подземни тунели и катакомби, няма недостиг на очарователни места за откриване. Въпреки това, преди да започнете да опаковате куфарите си и да тръгнете да изследвате, е важно да знаете законите около urbex във Франция.

Законът във Франция

Във Франция urbex не е технически незаконен. Това обаче не означава, че е и напълно законно. Според френското законодателство, urbexers могат да бъдат обвинени в нарушаване на границите, вандализъм и кражба, наред с други неща. В някои случаи урбексърите дори са обвинени в застрашаване на собствения си живот и живота на другите.

Наказания

Ако бъдете хванати да правите незаконно във Франция, може да понесете сериозни санкции. В зависимост от тежестта на нарушението, можете да бъдете глобени с хиляди евро и дори да получите затвор. Освен това може да ви бъде забранено да посещавате определени места и може да се наложи да заплатите щетите, които сте причинили.

Безопасността на първо място

Освен правните рискове, урбексирането може да бъде и опасно. Изоставените сгради и конструкции може да не са структурно здрави и може да има опасни материали или други опасности за безопасността. Винаги давайте приоритет на безопасността, когато изследвате изоставени места, и се уверете, че носите подходящо предпазно оборудване и оборудване.

Съвети за Urbexing във Франция

Ако планирате да изследвате изоставени места във Франция, ето няколко съвета, които да имате предвид:

  • Винаги получавайте разрешение, преди да влезете в изоставен имот, дори ако изглежда изоставен.
  • Избягвайте да юрбексирате сами и винаги уведомявайте някого къде отивате и кога планирате да се върнете.
  • Уважавайте собствеността, която разглеждате, и не вземайте нищо със себе си и не повреждайте сайта по никакъв начин.
  • Бъдете наясно със заобикалящата ви среда по всяко време и бъдете подготвени за неочаквани опасности.
  • Ако не сте сигурни относно законността на urbexing на определено място, най-добре е да бъдете внимателни и да не влизате.

Заключение

Urbexing във Франция може да бъде вълнуващо и възнаграждаващо изживяване, но е важно да разберете правните рискове, свързани с това. Винаги давайте приоритет на безопасността и уважавайте имотите, които изследвате, и ще можете да се насладите на всичко, което сцената на urbex на Франция може да предложи.